9 گزینه غذایی که سلامت استخوان ها را تهدید می کند

به گزارش مجله سرگرمی، از جمله مواد غذایی که بایستی در رژیم غذایی هفتگی مان گنجانده شود، مصرف شیر و لبنیات و بطور کلی دریافت مقدار لازم کلسیم و ویتامین دی می باشد.به گفته متخصصان مصرف شیر عامل مهم پیشگیری از بیماری های پوکی استخوان، قلبی عروقی و دیابت نوع دو است. کارشناسان مصرف شیر را تضمین کننده سلامت و مصرف روزانه شیر را برای تأمین ویتامین ها و کلسیم مورد نیاز بدن ضروری می دانند.بر اساس آخرین آمار سرانه مصرف شیر هم اینک میانگین مصرف شیر و فرآورده های لبنی در جهان بین 350 تا 500 کیلوگرم و در ایران یک چهارم این استاندارد است.

9 گزینه غذایی که سلامت استخوان ها را تهدید می کند

کنار گذاشتن عادات خطرناک غذایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، درست به همان مقدار مصرف مواد غذایی مفید، ضروری به نظر می رسد. پوکی استخوان مانند دیابت یا فشار خون بالا از بیماری هایی است که با متعادل نگاه داشتن رژیم غذایی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. اگر سابقه پوکی استخوان در خانواده تان باشد، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژه ای می یابد و باید در کنار مصرف برخی مواد غذایی برخی مواد غذایی دیگر را که برای بافت استخوانی مضر است، محدود و از برخی عادات غذایی اجتناب کرد:

غذاهای التهابی: در کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان و ... باید اجتناب کنند چون این غذاها منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع فرایند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد.

اسفناج خام: اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است اما نوع خام آن به علت وجود ماده ای به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسیم در بدن شود.

مصرف بیش از حد کافئین: مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسیم جلوگیری می کند. هر چه مقدار کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می شود بنابراین اگر می خواهید تا 90 سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجان های قهوه که روزانه می نوشید بکاهید.

نوشابه های گازدار: این نوشیدنی ها علاوه بر این که اشباع از کافئین هستند، به علت داشتن اسید فسفریک، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری می کند، برای استخوان ها مضرند. در مقابل، اسید کربنیک موجود در آب های معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوان ها ندارد.

سدیم: علاوه بر افزایش خطرهای بیماری های قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک، هر چه مقدار نمک مصرفی فرد بیشتر باشد، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد هم بیشتر می شود.

استفاده زیاد گوشت قرمز: رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئین ها هم برای استخوان ها ضرر دارد. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئین های حیوانی اسیدهایی همچون اسید فسفریک، سولفوریک و غیره آزاد می کنند کهPHبدن را تغییر می دهد.هر چهPHبدن اسیدی تر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوان ها از دست می رود.

الکل: الکل فعالیت استئوبلاست ها (سلول های سازنده استخوان) را متوقف می کند. فراموش نشود که الکل می تواند موجب اختلالاتی در حفظ تعادل فرد شود که به ویژه در افراد مسن موجب شکستگی استخوان ها می شود./

منبع: everydayhealth

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

namasho.ir: نماشو: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 3 آذر 1400 بروزرسانی: 3 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 156737

به "9 گزینه غذایی که سلامت استخوان ها را تهدید می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 گزینه غذایی که سلامت استخوان ها را تهدید می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید