چرا مصرف گوشت قرمز احتمال بروز سرطان روده را افزایش می دهد؟

به گزارش مجله سرگرمی، محققان الگوهای خاصی از آسیب های دی ان ای را شناسایی کردند که بر اثر مصرف گوشت قرمز ایجاد می گردد و احتمال ابتلا به سرطان روده عظیم را افزایش می دهد.

چرا مصرف گوشت قرمز احتمال بروز سرطان روده را افزایش می دهد؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، در این تحقیقات اطلاعات مربوط به عادات غذایی و توالی دی ان ای 900 بیمار مبتلا به سرطان روده عظیم مورد تجزیه و تحلیل نهاده شد و الگویی از جهش ژنتیکی در این افراد شناسایی شد که نشان دهنده نوعی آسیب به دی ان ای موسوم به آلکیلاسیون است.

بر اساس این تحقیقات تمام سلول هایی که دچار این جهش هستند، به سلول های سرطانی تبدیل نمی شوند و بعضی از سلول های سالم روده نیز این نوع جهش را داشتند.

محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده توانستند ارتباط معناداری بین مصرف گوشت قرمز عادی و فرآوری شده، در دوران پیش از تشخیص سرطان با بروز این بیماری شناسایی نمایند، اما چنین ارتباطی بین مصرف مرغ، ماهی و سایر منابع پروتئین شناسایی نشد.

بر اساس این تحقیقات بیمارانی که پیش از تشخیص سرطان روزانه 150 گرم گوشت قرمز مصرف می کردند، میزان بالایی از آسیب آلکیلاسیون را در سلول های تومور دارند.

اکنون محققان در تلاشند روش هایی را برای تشخیص زودهنگام الگو های آسیب آلکیلاسیون، شناسایی نمایند تا امکان پیشگیری از تشکیل تومور و ابتلا به سرطان روده فراهم گردد.

روده عظیم آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک ضایعات غذا خارج و ضایعات آماده دفع می شوند. سرطان روده عظیم از رشد غیر قابل کنترل سلول ها ناشی می گردد. معمولا اولین مرحله سرطان روده عظیم، ایجاد تومور های کوچک به نام پولیپ های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده عظیم تشکیل می شوند.

ممکن است این پولیپ ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول های سرطانی می توانند به وسیله سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.

مراحل اولیه سرطان معمولا بدون علامت است؛ بنابراین غربالگری هر 6 ماه یک بار توصیه می گردد. تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم، احساس تخلیه نشدن کامل مدفوع، نازک شدن قطر مدفوع، مشاهده خون در مدفوع، سندرم روده تحریک پذیر، شکم درد و نفخ مداوم، خستگی مزمن، کاهش اشتها، کم خونی، احساس درد در ناحیه شکم و کاهش وزن از مهمترین علایم هشدار بیماری است.

آزمایش خون و مدفوع رایج ترین روش های تشخیصی است. در صورت مشاهده علائم بیماری، برای تشخیص نهایی از کولونوسکوپی و نمونه برداری استفاده می گردد. افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری روده یا انواع سرطان را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

عوامل متعددی از جمله بی تحرکی، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده عظیم) نقش دارد.

میوه و سبزیجاتی مانند انار، انگور، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز حاوی ترکیباتی استد که می توانند باعث جلوگیری از التهاب و بیماری های روده شوند.

عوامل خطر سرطان روده عظیم

-وجود پولیپ در روده که معمولا اولین مرحله شکل گیری سرطان است.

-جهش ژنتیکی

-سن؛ معمولا افراد بالای 50 سال در معرض این بیماری قرار دارند، البته سن این عارضه به 20 سال هم رسیده است.

-اضافه وزن

-استعمال دخانیات

-کم تحرکی

-مصرف الکل

-غذا های پرچرب و پرکالری

-مصرف افراطی گوشت قرمز

-ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، اختلال هورمون رشد (آکرومگالی) و بیماری کرون

***مطالعات محققان دانشگاه لستر در انگلیس نشان می دهد که یکی از ترکیبات موجود در انگور قرمز به نام رسوراترول از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می نماید.

*** مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد مصرف روزانه آسپرین خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان روده عظیم را تا 40 درصد کاهش می دهد.

*** مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد که ویتامین سی قادر به نابودی سلول های جهش یافته سرطان روده عظیم و توقف رشد تومور است.

*** مطالعات محققان سوئدی نشان می دهد که اضافه وزن و چاقی در نوجوانی، احتمال ابتلا به سرطان روده عظیم را در عظیمسالی دو برابر افزایش می دهد.

*** مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا واقع در سن دیه گو نشان می دهد مصرف فلفل احتمال بروز تومور روده را کاهش می دهد و از رشد توده های سرطانی جلوگیری می نماید.

*** مطالعات محققان موسسه دانافاربر بوستون آمریکا نشان می دهد نور آفتاب باعث جذب ویتامین دی توسط بدن می گردد و با تقویت سیستم ایمنی، از بروز سرطان روده عظیم جلوگیری می نماید.

سرطان روده سومین سرطان شایع در دنیا و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cancer Discovery منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 148029

به "چرا مصرف گوشت قرمز احتمال بروز سرطان روده را افزایش می دهد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا مصرف گوشت قرمز احتمال بروز سرطان روده را افزایش می دهد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید