هفت ماده غذایی که خطر آلزایمر را کاهش می دهند

به گزارش مجله سرگرمی، بیماری آلزایمر یک اختلال برگشت ناپذیر و پیشرونده مغز است که به آرامی، حافظه و مهارت تفکر را نابود می نماید و در نهایت توانایی انجام ساده ترین کار ها را از فرد می گیرد.

هفت ماده غذایی که خطر آلزایمر را کاهش می دهند

به گزارش، در بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر علائم ابتدا در اواسط دهه 60 ظاهر می شوند، اما در بعضی افراد ممکن است در سنین کمتر رخ دهد. بدون شک برای پیشگیری از آلزایمر، تغذیه خوب به شما یاری می نماید، اما هیچ ویتامین یا مکمل هایی برای متوقف کردن آلزایمر وجود ندارد. غذا هایی که می خورید برای سلامت مغزتان مهم است و بهترین راه برای دریافت مواد مغذی بشمار می روند.

اسید چرب امگا 3 به شکل های مختلفی یافت می شوند، اما مهم ترین آن ها EPA و DHA نامیده می شوند. این اسید های چرب می توانند به روش های مختلفی به سلامتی افراد یاری نمایند و دارای فوائد بیشماری هستند.

در مطالعات بیشماری دیده شده مصرف دوز های مشخصی از اسید چرب امگا 3 می توانند تأثیر خوش بینانه ای بر پیشگیری از زوال حافظه داشته باشند. در مطالعات اولیه مشاهده شد که این نوع از اسید ها در مغز یافت می شوند و با عملکرد بهتر حافظه و امید به زندگی طولانی تر، در ارتباط هستند.

ماهی های خال مخالی (نوعی ماهی سوف)، سالمون، ساردین، تن و بعضی از انواع قزل آلا انتخاب هایی هستند که افراد باید آن ها را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرند. البته سالمون و تن محبوب ترین می باشند. سالمون غنی از امگا 3، حدود 55% مصرف روزانه این اسیدچرب را دارا می باشد. افرادی که به دنبال ویتامین B12، بیوتن، پتاسیم و پروتئین می باشند، از فوائد سلامتی این ماهی ها شگفت زده خواهند شد.

می توان سالمون را به روش های بسیاری آماده نمود و حتی می گردد دستورپخت در مایکروفر برای این نوع ماهی را در اینترنت پیدا کرد. ماهی سالمون های کنسروی دارای مقدار یکسانی از اسید چرب امگا 3 می باشند، هرچند از آنجا که در فرآیند کنسروی کردن مقداری از اسید چرب امگا 3 از بین می رود، مصرف ماهی تازه پیشنهاد میگردد. نوع دیگری از اسید چرب امگا 3 در ماهی تن یافت میگردد. درحالیکه ماهی تازه یا منجمد مفیدتر بوده، برای افرادی که دسترسی به ماهی تازه ندارند، ماهی تن کنسروی نیز می تواند جایگزین مناسبی باشد. ماهی تن کنسروی یک غذای سریع است که با 28 گرم اسید چرب امگا 3 در هر 5 گرم، می تواند انتخاب مناسبی باشد.

گلوتاتیون آنتی اکسیدانی است شامل آمینو اسید و آنتی اکسیدان های قوی که توسط روده بزرگ تجزیه می گردد. مشاهده شده که آنتی اکسیدان های طبیعی یافت شده در شیر باعث بهبود حافظه و سلامت عمومی مغز میگردند. مشاهده شده که نوشیدن یک الی سه لیوان شیر، خطر زوال حافظه را کاهش داده و مانع استرس اکسیداتیو می گردد.

برای مدت طولانی مشاهده شده توت ها که به عنوان ابر میوه شناخته شده اند، به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، تقویت سیستم ایمنی و آلزایمر؛ یاری می نمایند. رد بری (دفن قرمز) و بلوبری مثل هم سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغزی هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند. برای افرادی که به دنبال گزینه محافظتی مناسب در کنار یک رژیم تغذیه ای سالم هستند، می تواند مفید باشد.

مشاهد شده فقط یک نمونه کوچک از بسیاری از غذا های آنتی اکسیدان دار مانند گردو، اسفناج، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، آرتیشو و جو دارای آنتی اکسیدانی می باشند که بدن برای مبارزه با آلزایمر به آن ها احتیاج دارد. زمانیکه اکسیدان های بیشماری در بدن وجود دارد، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را افزایش دهد. فراوری آنتی اکسیدان کافی برای سلامت عمومی بسیار حائز اهمیت می باشد.

مشاهده شده ویتامین ای خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد. گزینه های بسیاری برای غذا های سرشار از ویتامین ای وجود دارند. بادام زمینی، آووکادو، فلفل شیرین، برگ های سبز، لابستر، دانه کدو حلوایی، بروکلی و بادام، تنها تعدای از نمونه های این غذا ها می باشند. ویتامین ای در اکثر غذا ها یافت میگردد، اما نمونه های فوق دارای مقادیر بیشتری از این ویتامین می باشند. پخت و پز در روغن آفتابگردان نیز نسبت به روغن های معمولی که در بسیاری از فروشگاه ها یافت می شوند، گزینه بهتری می باشد که به حفظ بیشتر ویتامین ای موقع پختن غذا ها یاری می نماید.

نوشیدن چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان قوی و فلاونوئیدها، موضوع تحقیق بسیاری از محققین درباره بیماری آلزایمر بوده است. مشاهده شده که چای سبز باعث بهبود عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر و جنون می باشد. همچنین مطالعات به چای سبز به عنوان گزینه ای برای درمان آینده نگاه می نمایند. مطالعات بیشتری جهت درمان های آینده مورد احتیاج است، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که ماده فعال اصلی در چای سبز ECGC است که مانع تشکیل پروتئین بد که منجر به بیماری آلزایمر شده، می گردد.

درحالیکه تحقیقات مختلفی راجع به آلزایمر در حال اجرا است، یک رژیم تغذیه ای سالم غنی از غذا های مفید، انجام تمرینات ورزشی، حضور در جمع های محبت آمیز مثبت و حفظ روابط خانوادگی صمیمی و هر مسئله ای که می توانست سبب بروز آلزایمر گردد، برای پیشگیری بسیار مفیدند. مراقبت های پیشگیرانه یکی از بهترین معیار ها برای یاری به ممانعت از بروز این بیماری و عوارض آن است که می تواند بر میلیون ها انسان در سراسر دنیا تأثیر بگذارد.

منبع: مهر

gardeshia.ir: گردشیا: مجله سفر و گردشگری

picoro.ir: پیکورو: وبلاگ ماشین و خودرو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 37109

به "هفت ماده غذایی که خطر آلزایمر را کاهش می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هفت ماده غذایی که خطر آلزایمر را کاهش می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید