بایدها و نبایدهای تغذیه در امتحانات ، از بوی میوه تا طعم قهوه؛ فست فود را ممنوع کنیم

به گزارش مجله سرگرمی، تغذیه مناسب در زمان امتحانات می تواند عملکرد بهتر و نتیجه قابل قبول تر به همراه داشته باشد به همین دلیل متخصصان تغذیه، همیشه بر اهمیت تغذیه مناسب و سالم در دوران امتحانات توصیه می نمایند و تاکید دارند.

بایدها و نبایدهای تغذیه در امتحانات ، از بوی میوه تا طعم قهوه؛ فست فود را ممنوع کنیم

دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در گفت وگو با خبرنگاران، از بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران امتحانات می گوید:

* توصیه های دکتر منصور رضایی درباره چگونگی تغذیه در دوران امتحانات را بخوانید:

  • دانش آموزان تا حد امکان غذاهای سبک و غذاهایی که هضم آنها راحت است، مصرف نمایند.
  • غذاهای سنگین مانند کله پاچه، حلیم و بعضی از خورشت ها چون هضم سنگین دارند، سبب اختلال در گردش خون می شوند و باعث می شوند تا خون راحت به مغز نرسد و این همه هم دستگاه گوارش را دچار مشکل می نماید و هم سبب خستگی زودرس می گردد.
  • در دوران امتحانات بدن دانش آموزان و دانشجویان احتیاج به مواد نشاسته ای و قندی، پروتئین، حبوبات و انواع گوشت ها و حتی خانواده چربی ها دارد. چرا که بدن سه گانه سوز است و احتیاج به همه این مواد احساس می گردد و لازم است.
  • تنوع غذایی حتما در دوران امتحانات رعایت گردد. رعایت تنوع غذایی، هم میل و رغبت برای خوردن را افزایش می دهد و هم تمام احتیاجهای غذایی بدن را تامین می نماید.
  • تعادل در مصرف چربی ها، در دوران امتحانات رعایت گردد. به این معنا که غذاها نه خیلی کم چرب باشند و نه خیلی پرچرب. چربی غذاها متعادل باشد.
  • تا حد امکان سعی گردد از خانواده پروتئین های خوب مصرف گردد. مصرف زیاد گوشت قرمز توصیه نمی گردد.
  • مصرف حبوبات مثل عدس و لوبیا مفید است اما حبوبات حتما از شب قبل خیسانده شوند.
  • مغزها و دانه ها مثل تخمه آفتاب گردان، کدو، هندوانه، گردو، بادام، پسته و فندق بسیار مفید هستند چراکه محلی برای تجمع انواع ویتامین ها و املاح برای مغز هستند.
  • نوشیدن چای و قهوه مفید است به شرط آنکه در حد یک یا سه فنجان چای و یا یک تا سه فنجان قهوه در روز مصرف گردد. چای کم رنگ توصیه می گردد.
  • چای، قهوه و شکلات ترکیباتی دارند که سبب فعال شدن ذهن و افزایش تمرکز می شوند، نفس را باز می نمایند و استرس را کاهش می دهند. اما تعادل در مصرف این مواد غذایی حتما باید رعایت گردد.
  • مایعات در دوران امتحانات به نشاط یاری می نمایند. به همین دلیل در این دوران نوشیدن دم نوش ها مفید است. دم نوش بابونه، سنبل الطیب و اسطوخودوس به میزان روزانه یک تا دو فنجان می تواند یاری نماینده باشد.
  • مصرف شیر و لبنیات در دوران امتحانات مفید است.
  • دانش آموزان و دانشجویان در هنگام سحر و افطار، غذاهای چرب، شور و سنگین مصرف ننمایند. کله پاچه و حلیم مناسب دوران امتحابات نیست، آش و سوپ توصیه می گردد.
  • فست فود دردوران امتحانات، ممنوع.

درباره مصرف مکمل های غذایی در دوران امتحانات

  • اگر موضوع تنوع غذایی در دوران امتحانات رعایت گردد، احتیاجی به مصرف مکمل های غذایی نیست اما اگر به هر دلیل در دوران امتحانات، تنوع غذایی وجود ندارد، مصرف مکمل های غذایی البته با مشورت پزشک توصیه می گردد. در دوران امتحانات چون میزان اضطراب و استرس بالاست احتیاج به مکمل های گروه ب آنهم در میزان نرمال و با مشورت پزشک توصیه می گردد.
  • برای کاهش استرس، دوش آب خنک، رفتن به طبیعت و مکان های سرسبز، نفس عمیق، بوکردن انواع میوه ها به ویژه سیب، ریحان، پونه و به طور کلی میوه و سبزیجات معطر مفید است.

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 25416

به "بایدها و نبایدهای تغذیه در امتحانات ، از بوی میوه تا طعم قهوه؛ فست فود را ممنوع کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه در امتحانات ، از بوی میوه تا طعم قهوه؛ فست فود را ممنوع کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید