طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ

به گزارش وبلاگ شخصی امیر، مانی پلو، نوعی پلوی محلی است که نام آن از رنگ های متنوع استفاده شده در این غذا گرفته شده است. این غذای خوشمزه را می توان با گوشت مرغ تهیه کرد و در میهمانی ها به عنوان یک غذای مجلسی سرو کرد. در این مقاله با طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ آشنا خواهید شد.

طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ

مانی پلو، غذای محلی دامغان است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن گوشت، برنج، رشته پلوئی، زرشک و کشمش است. اگر چه تنوع رنگ در غذاهایی مانند شیرین پلو ، زرشک پلو و مرصع پلو بسیار بالاست ولی ظاهر زیبا و رنگ و لعاب این غذا، یادآور نقاشی های زیبای مانی نقاش است که نام آن نیز برگرفته از همین نقاشی هاست.

خوشمزگی این پلوی خوش آب و رنگ، باعث شده که به عنوان غذایی مناسب در میهمانی ها سرو گردد. کشمش استفاده شده در این غذا، پر انرژی، کم چرب و کم سدیم است و برای افرادی که باید رژیم های کم سدیم را رعایت نمایند، بسیار مفید می باشد. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن از تخریب سلولی جلوگیری می نماید و در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.

کشمش منبع ویتامین ها و املاح مورد احتیاج بدن از قبیل ویتامین B، ویتامین D، آهن، پتاسیم، و کلسیم است و فیبر موجود در آن برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است. ماده پر خاصیت دیگری که در این غذا خیلی به چشم می آید، زرشک است که دردهای مفصلی و روماتیسم را تسکین می بخشد و خاصیت آنتی بیوتیکی آن باعث شده در درمان انواع عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده و روده، ریه، و عفونت های مخمری و اسهال موثر باشد. همچنین پایین آورنده تب و فشار خون است و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب یاری می نماید. در این مطلب با طرز تهیه این پلوی مجلسی پرخاصیت آشنا خواهید شد.

این غذا برای 6 نفر مناسب است، زمان آماده سازی 15 دقیقه، و زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت می باشد.

مواد لازم برای تهیه مانی پلو با مرغ

برنج4 پیمانه
لپه1 پیمانه
سینه مرغ بدون استخوان300 گرم
رشته پلویی200 گرم
پیاز عظیم2 عدد
کشمش پلویی200 گرم
زرشک پلویی75 گرم
زردچوبه1 قاشق مرباخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
زعفران سائیده1/2 قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم

طرز تهیه مانی پلو با مرغ

  1. لپه را خیس نموده و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته گردد، سپس با دو سه پیمانه آب آن را بپزید. لپه باید کاملا پخته و نرم گردد و میزان آب مورد استفاده برای پخت آن بستگی به نوع لپه دارد، با تست کردن از پخت کامل آن مطمئن شوید.
  2. مرغ را خرد نموده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. پیازها را ریز خرد نموده و با روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی گردد.
  4. پیاز داغ را به مرغ اضافه نموده و کمی با هم تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و در حد چند دقیقه تفت دهید.
  5. کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد و در آخر پخت نمک را به آن اضافه کنید.
  6. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید سپس برنجی که از قبل خیس نموده اید به آن اضافه کنید.
  7. دو الی سه دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، لپه را به آن اضافه نموده، رشته ها را خرد نموده و به قابلمه اضافه کنید.
  8. همین مدت زمان دو سه دقیقه برای پخت رشته کافی است، برنج را به همراه لپه و رشته آبکش کنید.
  9. سیب زمینی ها را پوست گرفته، به صورت حلقه ای خرد کنید، ته قابلمه کمی روغن بریزید و سیب زمینی را روی آن قرار دهید.
  10. یک لایه از برنج را در قابلمه ریخته، سپس یک لایه مرغ روی آن بریزید، به همین ترتیب ادامه دهید و لایه آخر را برنج بریزید، زعفران آب نموده را روی برنج ریخته و دم بگذارید.
  11. زرشک را در کمی روغن تفت دهید، سپس زرشک را از ماهیتابه خارج نموده و کشمش را تفت دهید.
  12. بعد از اینکه برنج دم کشید، یک مقدار از زرشک و کشمش را برای تزئین برنج کنار بگذارید و بقیه را با برنج مخلوط کنید.
  13. برنج را در ظرف مناسب بکشید و با زرشک و کشمش روی آن را تزئین کنید.
  14. این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را می توانید با ترشی و نوش جان کنید.

پیشنهاد می گردد برای آشنایی با طرز تهیه رشته پلو با مرغ به لینک زیر مراجعه کنید:

طرز تهیه رشته پلو با مرغ مجلسی (شام شب عید و چهارشنبه سوری)
منبع: setare.com

به "طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید