بازیگران بومی و جغرافیای بکر؛ برگ برنده نون خ

به گزارش مجله سرگرمی، یک منتقد سینما و تلویزیون گفت: صرفنظر از کاستی های سریال نون خ، این اثر در قد، اندازه و بضاعت یک سریال سرگرم کننده و شوخی با مخاطب پیروز است.

بازیگران بومی و جغرافیای بکر؛ برگ برنده نون خ

به گزارش ، همه جای جهان رسم بر آن است که داستان پردازی فیلم و سریال هایی در گونه های مختلف از کمدی تا ملودرام و حتی دلهره آور و اکشن را بر مبنای جغرافیای بکر پیش می برند که به فضاسازی یاری کند و بخش عمده ای از نقش ها را نیز به بازیگران بومی می سپارند تا بومی سازی قوت یابد و فصل دوم نون خ نیز تا حد زیادی مرهون همین نوع نگاه است.

تازه ترین سریالی که در بهار کرونایی سال جاری روی آنتن رفته نون خ است، سریالی که در عنوان و حتی شخصیت های اصلی در ادامه فصل اول است، ولی کارگردان کوشیده نوآوری های خاص خود را در داستان پردازی و ساختار بصری داشته باشد.

سعید آقاخانی اساس سریال خود را بر استفاده از فضای بصری لوکیشن ها روستایی برای داستان پردازی گذاشته و در نقطه مقابل سریال هایی که می خواهند با تمرکز بر لوکیشن های شیک شهری جلب مخاطب نمایند، آقاخانی بخش عمده داستان را در روستایی کردنشین روایت می نماید و تا می تواند سعی دارد با بردن دوربین به دل طبیعت بیرونی، جذابیت بصری ایجاد کند.

دوربین سریال نون خ از خانه های روستایی تا دل کوهستان و طبیعت و جنگل و مناطق باستانی و بکر غرب ایران در حرکت است و یک دم آرام و قرار ندارد. همزمان با این حرکت پایای دوربین است که آقاخانی به قصه گویی می پردازد.

قصه گویی نون خ با وامداری به نوعی ساختار کلاسیک کمدی-حادثه ای و با استفاده حداقلی از بداهه صورت می گیرد و برای همین است که مثلا به ناگاه در دل کوهستان و با ظاهر شدن خرسی وحشی است که مخاطب نمی داند بترسد یا بخندد؟ یا جانمایی ناگهانی نورالدین خانزاده به عنوان خواستگار دختری با چندین برادر گردن کلفت، هم دلهره را بر مخاطب مستولی می نماید و هم اسباب تفریح می گردد.

نون خ به لحاظ ترکیب بازیگران، سریالی پربازیگر و رنگارنگ است و همه جور بازیگری از حرفه ای تا آماتور و نابازیگر در آن به چشم می خورد، ولی توانایی سازنده در بازی گیری یکدست از تمام آن ها که مقابل دوربین می آیند یادآور این حقیقت است که در تلویزیون بیش از چهره، این داستان و ساختار جذاب است که اهمیت دارد و اگر کارگردان متبحر باشد در دل یک داستان مصور دلنشین حتی برای اشیای صحنه هم شخصیت می سازد.

تعلیق های متوالی که نون خ تا به امروز داشته و اینکه تلاش شده در هر قسمت، گره ای افکنده گردد که حتی سختگیرترین مخاطبان را دنبال خود بکشاند بلکه سرنوشت کاراکتر ها را حدس بزنند از ویژگی هایی است که می تواند امیدواری به ادامه سریال را بیشتر کند.

در همین رابطه نیز جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون گفت: با پایین آمدن کرکره سریال پایتخت، کرکره نون خ بالا رفته است. در حقیقت آقاخانی، هنرمند مستعد و باتجربه ای است که حاصل بازی ها و سریالهایش، او را در صندلی کنونی قرار داده است. از فصل نخست نون خ گویا بعضی شوخی های کلامی و رفتاری این سریال، مورد توجه قشر هایی از بینندگان واقع شده است.

وی ادامه داد: آقاخانی، هنرمندی کاربلد است و رگ خواب تماشاگر را می داند و آنچه با عنوان فصل دوم نون خ ساخته است، در جهت سرگرم سازی مخاطب، فراوری شده است. نون خ یک سریال خانوادگی و اجتماعی است که در کلام و رفتار کاراکترهایش، از شوخی، لودگی و بذله گویی سودبرده است. گرچه شوخی و خندانیدن به هر شکل و صورت، یک فیلم یا سریال را در ژانر طنز و کمدی نمی گنجاند، لیکن وجود آن ها در یک سریال تلویزیونی، آن هم در شرایط نامساعد اجتماعی کنونی و یکه تازی کرونا و ماندن مردم در خانه ها، قابل تامل است.

آذین تاکید نمود: نون خ که به گونه ای در امتداد فراوری پایتخت و توجه به رکن خانواده و فرهنگ بومی و ملی ساخته شده است، با آنکه به اندازه پایتخت -من های فصل ششم- جمع و جورنیست، ولی برای خود مشتری دارد. نون خ به رغم مضامین خوب اجتماعی، خانوادگی و بومی، با نگاه تحلیلی، واقعگرا و عمیق به سراغ آن ها نرفته است. در واقع این مقوله ها دستاویزی بوده اند، برای ساختن یک سریال خانوادگی که چاشنی خنده هم داشته باشد. چراکه توجه درست به فرهنگ، ادبیات، زبان، آیین ها، سنت ها و مناسبات زندگی خانوادگی و اجتماعی هموطنان کرد، نیازمند پژوهشی گسترده، پرداختی خوب، وفادارانه، تاثیرگذار و هنرمندانه است.

وی ادامه داد:، اما نون خ سازان به سادگی وسهل انگارانه از کنارآن ها عبورکرده اند. با این حال صرفنظر از کاستی های این سریال، نون خ در قد و اندازه و بضاعت یک سریال متوسط تلویزیونی در سرگرم سازی و شوخی با مخاطب پیروز است.

منبع: فارس

tani-buy.ir: مجله تانی بای: مقالات اقتصادی و کسب و کار

fungroups.ir: گروه سرگرمی: مجله و انجمن سرگرمی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 بهمن 1400 بروزرسانی: 20 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 84847

به "بازیگران بومی و جغرافیای بکر؛ برگ برنده نون خ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازیگران بومی و جغرافیای بکر؛ برگ برنده نون خ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید